Isolatie: warm in de winter, koel in de zomer

 

Een van de basismaatregelen om uw woning te verduurzamen is uw woning isoleren. Door uw woning te isoleren voorkomt u dat kostbare warmte verloren gaat via de muren, het dak of de vloer van uw woning. Na-isolatie levert direct meer wooncomfort op én u bespaart al gauw honderden euro’s per jaar op uw energierekening. Afhankelijk van uw woning, wensen en budget adviseert Visie Duurzaam u graag welke vorm van isolatie het beste bij uw woning past.

 

Spouwmuurisolatie

Hebt u last van kille muren die koud aanvoelen? Dan kan spouwmuurisolatie dé oplossing bieden. Bij spouwmuurisolatie wordt de ruimte tussen de binnen- en buitenmuur, de spouw, opgevuld met isolatiemateriaal. Dat kunnen EPS-parels zijn of minerale glaswol. De isolatiespecialist maakt kleine gaatjes in het voegwerk van de buitenmuur. Hier wordt het isolatiemateriaal ingeblazen en dit hecht zich vervolgens tussen beide wanden van de spouw. Het metselwerk blijft verder volledig intact; u ziet straks niets van de werkzaamheden. Normaliter duurt het isoleren van de spouwmuur ongeveer één dag. Daarna kunt u direct profiteren van het effect van de spouwmuurisolatie! En de investering? Die heeft u meestal binnen 3 à 5 jaar terugverdiend.

 

Dakisolatie

Warmte stijgt. En daarom is dakisolatie een van de meest effectieve manieren om uw woning te isoleren. Vaak kan dat van binnenuit, en hoeven we niet eens aan de dakbedekking te komen. We kunnen hoogwaardige isolatie aanbrengen op de vloer van een verloren zolder, tussen de balkenvloer van een ongestookte zolder of tegen de binnenzijde van het hellende dak van een verwarmde zolder.

 

Vloerisolatie

Moet u binnen altijd schoenen of pantoffels dragen omdat uw vloer zo koud aanvoelt? Dat is verleden tijd wanneer u uw vloer laat isoleren. Een geïsoleerde vloer voelt direct comfortabeler aan. De isolatielaag houdt tocht en vocht uit de kruipruimte tegen. Wij werken met Neopixels vloerisolatie, dat wordt bevestigd aan de onderkant van uw houten of betonnen begane grondvloer. Alle gebruikte materialen zijn dampopen, waardoor eventueel vocht uit de houten balken weg kan. Deze vloerisolatie verbetert niet alleen het leefklimaat, maar verduurzaamt ook uw woning!

 

De voordelen van isoleren:

  • Verlaag direct uw energielasten
  • Verhoog direct uw wooncomfort
  • Verhoog de waarde van uw woning
  • Goed voor mens en milieu
  • Metselwerk en uiterlijk van woning blijft intact

 

 

Deskundige uitvoer

Het aanbrengen van goede isolatie laten wij graag aan echte vakmensen over. Daarom werken wij samen met onze partner Neuhof-Haans; een zeer betrouwbare en SKG-IKOB gecertificeerd isolatiebedrijf met jarenlange kennis en ervaring in het na-isoleren van woningen.

 

Voordelig isoleren

Isolatie valt, net als zonnepanelen, onder de basismaatregelen bij verduurzamen en heeft vaak al een terugverdientijd van 3 jaar. Overheid, gemeenten en banken stimuleren huiseigenaren om hun woning energiezuiniger te maken door subsidies en voordelige leningen te verstrekken. Wanneer u als particulier isolatiemaatregelen neemt, komt u wellicht in aanmerking voor de Investeringssubsidie Duurzame Energie (ISDE), kunt u in veel gevallen aanspraak maken op het verlaagde btw-tarief van 9% in plaats van 21% en komt u misschien in aanmerking voor een lening met lage rente. Wij informeren u graag over de verschillende financiële voordelen waarop u aanspraak kunt maken bij het isoleren van uw woning.

 

 

Vraag vrijblijvend meer informatie aan

Dat kan via het contactformulier maar een mailtje sturen mag natuurlijk ook. U kunt altijd rekenen op een snelle reactie!

Eerlijk advies nodig? U bent bij ons aan het juiste adres. Samen bespreken we uw wensen en bekijken we wat de mogelijkheden zijn.

De persoonsgegevens gebruiken wij alleen voor het gevraagde contact. Lees de privacyverklaring voor meer informatie.